Wat is een wobbel? Of wiebelplank? Wobbelplank? Een bobbel?

Wobbelturnen gebeurd op, onder en rond een wobbel. Maar wat is nu juist een wobbel?

Een wobbel is een prachtig uitziend balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. De Wobbel stimuleert in het spel en gebruikt de balans en de kracht.

Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Door het gebruik van de Wobbel kunnen gericht spiergroepen worden versterkt en gestrekt.

Dit geldt zowel voor (jonge) kinderen alsook volwassenen en ouderen.

De wiebelplank is niet alleen populair in gezinnen met jonge kinderen, maar ook in de kinderopvang en op scholen. Voor het onderwijs is er tegenwoordig ook een aparte uitvoering met een staplank over de boog heen; actieve kinderen kunnen daar op staan.

Een wobbel is met de bolle kant op de grond, zodat er gewobbeld kan worden, geschommeld. Een bobbel is met de bolle kant naar boven, zo kunnen we erover lopen, springen, onder kruipen enz…

De Wobbel wordt volledig vervaardigd van natuurlijke materialen (EKO wolvilt en Europees beukenhout). De Wobbel is CE gekeurd tot 200 kilo, dus zowel jong als oud kan er plezier op beleven!

Tijdens de lessen wobbelturnen, kan u gebruik maken van een wobbel, deze worden ter beschikking gesteld. Alle covid-19 regels worden opgevolgd.

#ergovlinder #ergo_vlinder #wobbelturnen

Categorieën: Uncategorized